Pages

Ads 468x60px

23 Haziran 2013 Pazar

Enez İlçe Tanıtımı 10

Enez İlçe Tanıtımı

Enez İlçe Tanıtımı 9

Enez Kalesi ve Ayasofya Kilisesi
enez kalesi ve ayasofya kilisesi


Enez İlçe Tanıtımı 8

Enez İlçesi
hasan yunus bey türbesi
enez kalesi
Enez Kalesi

Enez İlçe Tanıtımı 7

n1633354210_100477_3072
.
Hasan Yunus Bey Türbesi

Enez İlçe Tanıtımı 6




n1633354210_100478_3411

Enez İlçe Tanıtımı 5

ENEZ İLÇE BALIKÇILIK
 BALIKÇILIK
 Enez ilçesinin turizm ve kültür değerlerini, tabii güzelliklerini ve Enez’e has balık türlerini yurtiçi ve yurtdışına tanıtmak, sosyal, kültürel ve turistik yaşamına canlılık kazandırmak amacıyla Enez İlçesinde 1977 yılından bu yana Balık Festivali düzenlemektedir. Bu festivale 1989 yılında Av kelimesi de eklenmiştir. Zengin balık çeşitlerine sahip Enez'e, İtalyan avcılık dergileri bile yer vermiştir. Balıkçılık özellikle Sultaniçe ve Vakıfköylülerin uzmanlık alanı olarak gösteriliyor.
n1633354210_100455_6624
ENEZ İLÇE TURİZM
 TURİZM
 İlçe av ve deniz turizmi bakımından önemlidir.Bir yanda deniz, diğer tarafta nehir ve alüvyonların oluşturduğu göller... 4 km uzunluğundaki Altınkum sahili gerçek anlamda tertemiz bir suya sahip. Arıtma sorunu yıllar önce çözüme kavuştuğu için denize atık ulaşmıyor.
n1633354210_100463_8895
enez resimleri,enez fotoğrafları,enez tarihi,enez tanıtımı,enez eski resimler

Enez İlçe Tanıtımı 4

İlçe, Akdeniz ikliminin Marmara Tipi alanındadır. Rüzgarlar, daha çok kuzey yönlerden ve orta şiddette eser. Yazlar sıcak ve epey kurak, kışlar serin ve yağışlı geçer. İlçe, yağış bakımından yarı nemlidir. Doğal bitki örtüsü kuru ormandır. Denize bakan yamaçların örtüsü maki’dir. Maki, bodur ağaçlar ve kurakçıl otlardan oluşmuştur. Bu katkılı bir makidir. Karadeniz iklimine özgü bitkilerle karışıktır. Ormanların ortadan kaldırıldığı yerlerde Bozkır oluşmuştur. Bozkır, tarla ve otlak olarak kullanılır. İlçenin üçte birini kaplar. Kuzey Ege sahilinde,
 Trakya'nın en önemli akarsularından biri olan Meriç Nehri’nin (Hebros) denize döküldüğü yerde oldukça iyi korunmuş; iki limanlı Enez "antik ainos", Balkanları Ege ve Anadolu'ya bağlayan deniz, nehir ve kara yolların kesiştikleri yerde kurulmuş önemli bir kültür ve ticaret şehriydi. Enez'in kültür tarihi açısından önemi kuşkusuz bu bölgeler arasındaki kültürel ilişkilerin yapıldığı bu zorunlu geçiş yolu üzerinde bulunması ile, Ergene havzası gibi zengin ve çok verimli bir hinterlanda sahip olmasından da kaynaklanmaktadır.
ENEZ İLÇE TARİH
  TARİHÇE
 İlçe merkezi, ilk çağda bir Yunan sömürge yeri olarak kurulmuştur. Adı, bir yunan prensinin (Eneyaz’ın) isminden gelir. Traklar, pazar köyünü büyütmüşlerdi. Enez Kasabası, büyük İskender İmparatorluğu döneminde daha büyüdü. Büyük Roma İmparatorluğu zamanında, zengin bir liman kenti oldu.

Enez İlçe Tanıtımı 3

Perslerin, daha sonra Büyük İskender’in ve Romalıların hakimiyetine girmiştir. Bizanslılar zamanında Enez, İmroz ve Semendirek adalarını içine alan bir Persliğin merkezi idi. Bizans’ın sonlarında Cenovalılar şehre hakim oldular. Enez 1456 yılında Fatih Sultan Mehmet’in komutanı Has Yunus Bey tarafından deniz ve karadan kuşatılmak suretiyle zapt edilmiş ve Osmanlı Devletine katılmıştır. 19.YY’da önemini kaybetmeye başlayan Enez 1953 yılına kadar bucak olarak kalmış, 1953 yılında 6068 sayılı Kanunla ilçe olmuştur.
ENEZ İLÇE TANITIM
 GENEL BİLGİLER
 Enez ilçesi, Edirne ilinin güney batı köşesindedir. Doğusunda Keşan ilçesi, batısında Ege Denizi, kuzeyinde Yunanistan ve İpsala ilçesi, güneyinde Saroz Körfezi bulunur. Yüzölçümü 458 km2 kadardır. Bu bakımdan ilin yedinci ilçesidir.
ENEZ İLÇE COĞRAFYA
ENEZ İLÇE İKLİM
  İKLİM VE COĞRAFYA
 İlçe, Akdeniz ikliminin Marmara Tipi alanındadır. Rüzgarlar, daha çok kuzey yönlerden ve orta şiddette eser. Yazlar sıcak ve epey kurak, kışlar serin ve yağışlı geçer. İlçe, yağış bakımından yarı nemlidir. Doğal bitki örtüsü kuru ormandır. Denize bakan yamaçların örtüsü maki’dir. Maki, bodur ağaçlar ve kurakçıl otlardan oluşmuştur. Bu katkılı bir makidir. Karadeniz iklimine özgü bitkilerle karışıktır. Ormanların ortadan kaldırıldığı yerlerde Bozkır oluşmuştur. Bozkır, tarla ve otlak olarak kullanılır. İlçenin üçte birini kaplar.

Enez İlçe Tanıtımı 2

7500 yıl önce küçük bir köy topluluğu biçiminde kurulmuştur. Kültürlerinden Anadolu kökenli oldukları anlaşılan bu topluluk, kendi kültürlerini yerel kültürler ile birleştirerek kendilerine özgü bir yaşam biçimini geliştirmişlerdir. Ayrıca bu topluluğun Anadolu kültürünü Balkanlara taşınmasında öncülük ettiği anlaşılmıştır. Eski çağda Ainos adını taşıyan
Enez’de, önceleri Trak kabilelerinin birleşmeleri ile Poltyobria adını alan bir şehir devletinin kurulduğu Antik çağ yazarları tarafından bahsedilmektedir. Ancak bu verimli ovada yurtlamak isteyen Kuzey Batı Anadolu bölgesinde yerleşmiş bulunan Aioller bu kenti ele geçirerek Ainos adını vermişler, bu günkü Enez’i kurmuş ve bağımsız bir devlet durumuna getirmişlerdir.
 Enez Eski Çağda Taşoz Boğazından, Çanakkale Boğazına kadar olan Kuzey Ege kıyılarında korunmuş tek liman olduğundan bu bölge şehirleri arasında büyük bir önem taşıyordu. Ayrıca Meriç Nehri Enez’i zengin Trakya İnterlandına bağlamaktaydı. Bu doğal su yolu sayesinde Karadeniz’e ulaşmak mümkün olmuştur. Bundan dolayı ticaret merkezi durumuna gelen Enez Antik Çağda sanatı ve zenginliği ile ün’e kavuşmuştur. Enez M.Ö.VI.yüzyılın sonlarında

Enez İlçe Tanıtımı 1

EDİRNE İLİ ENEZ İLÇESİ
ENEZ İLÇE TANITIM
enez  ,edirne enez,enez edirne
Enez İlçesi
enez resimler,enez fotoğraflar,enez manzaralar,enez görüntüler,enez sahil,enez pla,enez haber,enez harita,enez video,enez spor,enez ulaşım,enez iklim,enez turizm
,enez otel,enez yurt,enez pansiyon,enez konaklama,enez konut,enez emlak,enez daire,enez arsa,enez kiralık,enez satılık,enez lojman,enez toki,enez sağlık,enez hastahanesi
,enez devlet hastahanesi,enez kaymakamlık,enez belediye,enez nüfus,enez emniyet,enez meb,enez eğitim,enez okul,enez kurs,enez lisesi,enez ekonomi,enez sanayi
,enez tarım,enez ticaret,ene hayvancılık,enez dağları,enez akarsuları,enez doğa,enez gezi,enez tatil,enez kültür,enez sanat,enez 
ENEZ İLÇE TARİH
 Enez, Kuzey Ege sahilinde Trakya’nın en önemli akarsuyu olan Meriç Nehrinin denize döküldüğü yerde günümüzden yaklaşık

Edirne Spor Kulübü 2

İlk profesyonel maçını ise Spor Toto Kupası'nda Bursaspor'la yaptı, ancak 1-0 mağlup oldu. İlk sezonunda Trakya'yı temsil eden takım Kırmızı Grup'ta yer aldı. İlk lig maçında Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldılar. Ligde beşinci olarak sezonu kapatıp iyi bir başlangıç yaptı.
11 Şubat 1968'de Edirnespor, Beşiktaş'ı hazırlık maçında kendi evinde ağırladı. Recep Adanır yönetimindeki Beşiktaş, maçı Sanlı Sarıalioğlu'nun attığı golle 1-0 kazandı. 23 Nisan 1968'de ise Galatasaray ile hazırlık maçı yapan Edirnespor, rakibini 2-0 yendi.
Takım 1968-69 sezonunda sorunlar yaşadı. Teknik direktörleri Erdem, sezon ortasında istifa etti. Yerine eski Ankaragücü oyuncularından Ali Etüd getirildi. Erdem, sezon sonuna doğru takıma dönse de Edirnespor, çekişmeli geçen alt sıra mücadelesinde 3. Lig'e düşen ekip oldu.
3. Lig dönemi
1969'da Edirnespor'un uzun sürecek 3. lig dönemi başladı. Atilla Bilgin yönetimindeki takım, sezonu ancak orta sıralarda tamamlayabildi. 1970-71 sezonunda Edirnespor, Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile eşleşti. Beşiktaş ilk maçı 1-0, ikinci maçı 3-1 kazanarak ikinci tura yükseldi.
Dönem içinde İstanbul takımlarından transferler ile güçlendirilmeye çalışılan takım 1977-78 sezonunda Kırmızı Grup birincisi olarak yıllardan sonra tekrar 2. lige çıktı. Edirnespor, en yakın rakibi İzmirspor'un sadece 1 puan önünde, Beyaz grup birincisi Sebat Gençlikspor ile şampiyon olan takım oldu. Şampiyonluğun önemli isimlerinden olan forvetleri Arda Denizeri'yi Beşiktaş transfer etti. Sözleşme gereği hazırlık maçı yapan takımlardan Edirnespor, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti.
1980'ler 
Edirnespor 1978-79 sezonu ile birlikte 2. Lig'de oynamaya devam etti. 1979'de bu sefer İbrahim Sokullu'yu Galatasaray'a kazandırdılar. 1981'de ise kaleci Nurettin Yıldız, Fenerbahçe'ye transfer oldu.
1988-89 sezonunda takım tarihinde ilk kez sponsor alarak adını "Trakya Birlik Edirnespor" yaptı. Ancak 1989-90 sezonunda takım tekrardan 3. lige düştü. 3. ligde "Edirnespor" adına geri döndüler.
Parlak dönemler 
1993-94 sezonunda Hakan Keleş ve Selim Özer'li kadrosuyla kendi grubunun birincisi olarak tekrardan 2. lige yükseldi. Tarihinin en iyi sezonunu 1994-1995 sezonunda yaşayan Edirnespor, 2.Lig 1.Grupta İstanbulspor'la beraber ligi ilk iki sırada tamamlayarak Yükselme Grubuna çıktı, böylece 1995 yılı Edirnespor'un Süper Lig'e en çok yaklaştığı sezon olmuştur. Ancak play-off'larda grup sonuncusu oldular. 1999'a kadar İstanbul takımlarıyla beraber 2. Ligde başarıyla mücadele ettiler.
Düşüş dönemi 
1998-99 sezonunda mali ve teknik sorunlardan dolayı Edirnespor, 3. Lig'e düştü. Dört yıl bu ligde oynadı. 1999-2000 sezonunda Doğan Seyfi Atlı 21 golle 3. ligin gol kralı oldu. 2000-01 yılına Edirnespor iyi bir başlangıç yaptı. Ligde ikinciliğe kadar yükselen takımın başkanı Nejat Öztaş, teknik adam Basri Uzunca'yı kovdu. Kovmasının nedeni olarak da Edirnespor'un borçları ve şampiyonluk sonucu 2. ligde oynamanın getireceği ekonomik yükü gösterdi. Edirnespor da 16. hafta ikinciliğe kadar çıktığı grupta sezonu 15. olarak kapattı. 2002-03 sezonunda ise tarihinde ilk kez Amatör Lig'e düştü.
2003 yılından beri Amatör ligde mücadele etmektedir. 2007-2008 sezonunda 3.Lig'e terfi maçlarında Kocaeli Suadiyespor'a ekonomik nedenlerle elendi. İlk maçta paralarını alamayan futbolcuların kulübü terk etmesiyle maça alt yapı futbolcularıyla çıkan Edirnespor, kalesinde 5 gol görerek elendi. Mayıs 2009'da Nezihi Tosuncuk, Şubat 2011'de ise Arda Denizeri tarafından çalıştırılan kulüp, son senelerde Edirne içinde Ayşekadın Gençlerbirliği ve Keşanspor gibi takımlarının gerisinde kalmıştır.
Takımları

Edirnespor, U-15 ve A genç kategorilerinde Edirne liglerinde mücadele etmektedir. Edirnespor ayrıca 1994-95 sezonunda Türkiye Bayanlar Futbol Ligi'nde de mücadele etmiştir. Ancak başarısız sonuçlar alan takımın bu şubesi kapatıldı.
Lig Mücadeleleri

2. Lig: 1966-1969, 1978-1990, 1994-1999
3. Kademe (3. Lig ve Lig B): 1969-1978, 1990-1994, 1999-2001
4. Kademe (3. Lig): 2001-2003
Başarıları

TFF 3. Lig Şampiyonluğu (2):
1977-78, 1993-94
Unutulmayan Futbolcular

Nurettin Yıldız (1977-1981)
Muhammed Altıntaş (1985-1986)
Arif Gözoğlu (1990-1991)
Nurullah Sağlam (1992-1997)
Selim Özer (1993-1995)
Hakan Keleş (1993-1994)
Semih Yuvakuran (1995-1996)
Ali Asım Balkaya (1995-1997)
Zafer Biryol (1997-1998)
Doğan Seyfi Atlı (1998-2000)Edirne Spor Kulübü 1

Edirne Spor Kulübü 1

EDİRNE SPOR
Edirnespor logosu
 edirnespor reimler,edirnespor fotoğraflar,edirnespor manzaralar,edirnespor görüntüler
,edirnespor video,edirnespor haber,edirnespor harita,edirnespor ulaşım,edirnespor takım
,edirnespor yönetim,edirnespor kadro,edirnespor adres,edirnespor taraftar,edirnespor,edirnespor yemek

EDİRNE SPOR LOGO
Edirnespor, Edirne şehrinin amatör takımıdır. Renkleri sarı-kırmızıdır. 1966 yılında kurulan kulüp, uzun yıllar 2. ligde oynamıştır.
EDİRNE SPOR RESİMLERİ
Tarihi 
Önceden amatör olarak mücadele etmekte olan Edirnespor, Meriçspor ve Suspor ile birleşerek 1966'da profesyonel olarak kuruldu. İlk başkanı Rahmi Akıncı'ydı. Takım, doğrudan Türkiye 2. Ligi'ne dahil olan 11 takımdan biri oldu. (Diğerleri Adanaspor, Antalyaspor, Aydınspor, Boluspor, Denizlispor, Kayserispor, Kocaelispor, Kütahyaspor, Trabzonspor, Zonguldakspor) Eski milli futbolculardan Naci Erdem tarafından yönetilen takım ilk hazırlık maçını Altay Spor Kulübü ile yaptı ve 2-0 mağlup oldu.
İlk yılları 

11 Haziran 2013 Salı

Edirne İli Tanıtım Videoları 2

Edirne İli Tanıtım Videoları 1

EDİRNE İLİ TANITIM VİDEOLARI
edirne video,video edirne,edirne tanıtım videoları,edirne görseller,edirne seyret,edirne video,edirne videosu,edirne görüntüleri,edirne manzaralar,edirne görseller,edirne seyret
EDİRNE İLİ TANITIM VİDEOLARI 
 

1 Haziran 2013 Cumartesi

Edirne İli Yemekleri 30

5 ÇİĞ BÖREK
 MALZEMELER 1 Kg. un 1 kg. kıyma 1 kg. kuru soğan tuz/karabiber Sıvı yağ YAPILIŞI Ilık su ile az tuz ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ ilave edilerek az yumuşak hamur yapılıp dinlenmeye bırakılır. Kıymanın içine soğanlar rendelenip tuz, karabiber ve bir bardak su ilave edilip karıştırılır. Hamurlar küçük tek tek bezeler haline getirilerek oklava veya merdane ile ince olmayacak şekilde açılıp, yuvarlağın yarı bölümüne bol kıyma konularak kaşık altı ile ezdirilip diğer yarım kısmı üzerine kapatılarak kenarı kapak ile kesilip düzeltildikten sonra kızgın yağda kızartılır.
 6 KANDİLLİ MANTI
 MALZEMELER 1 Yaban Ördeği/Kaz/Tavuk 1 kg. Un 2 Paket Tereyağ 1 yumurta ½ kg pirinç tuz/karabiber 2 kg. kuru soğan YAPILIŞI HAZIRLIK AŞAMASI, 1 yumurta ile az tuzlu yumuşak bir hamur yapılıp dinlenmeye bırakılır. 1 baş orta boy soğan ile bol karabiberli dolmalık iç hazırlanıp soğutulur. Kuru soğanlar ince ay gibi doğranıp bir paket tereyağda pembeleşinceye kadar kavrulur, Ördek veya Tavuk tuzu ilave edilerek bol suda haşlanıp, etleri kemiklerinden ayrılarak parçalar da bir kaşık tereyağda kavrulur. Dinlendirilen hamur orta boy yufka ölçeğine göre bezeler haline getirilip, oklama veya merdane ile çok ince olmayan yufka haline getirilir. Yufkalar kenarları yaklaşık 5'er cm. ölçüsünde kesilip ortalarına tatlı kaşığı ile 1,5 ölçek dolmalık içten konularak dört ucu aralardan birleştirilip altı yağlanmış tepsiye dizilir. Hepsinin üzerine yeterince gelecek kadar eritilmiş tereyağ gezdirilerek daha önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika altı ve üstü kızarıncaya kadar bırakılır. Fırında kızarma işlemi devam ederken, kavrulmuş soğanlar tavuk suyu içine bir çay kaşığı karabiber ilavesi ile karıştırılıp 5 dakika kaynatılır. Fırından çıkmış sıcak mantının üzerine soğanlı tavuk suyu mantıların üzerine gelecek şekilde dökülüp etler de eşit olarak yerleştirilip tepsi tekrar fırına verilir. Yaklaşık 30 dakika daha fırında suyunu tamamen çekip yumuşaması sağlanır. Ve sıcak olarak servise hazırlanır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız