4 MAMZANA
MALZEMELER
1 Kg. kırmızı patlıcan
4-5 domates
sarmısak
Yeşil sivri biber,
1 demet maydanoz
zeytinyağ, limon
YAPILIŞI
Patlıcanlar ve biberler ateşte közlenip küçük olmayan parçalara
dönüştürülür. Domateslerin kabukları soyulup küçük parçalar haline
getirilip, içine maydanoz, dövülmüş sarmısak, zeytinyağ ve limon
karıştırılarak tümü tekrar karıştırılır.5 İMAM BAYILDI
MALZEMELER 1 Kg. kırmızı patlıcan 4 adet soğan yeteri kadar diş sarmısak 4 adet domates 1 demet maydanoz 3-4 adet yeşil biber YAPILIŞI Patlıcanlar temizlenip şerit halinde soyularak bütün olarak kızartılır. Diğer tarafta ay gibi doğranmış soğan yada kavrulup, domates, yeşil biber ilave edilerek de kavurma işlemi devam edilir. Maydanozu tuz ve karabiberi ilave edilerek karışım tamamlanır. Kızarmış patlıcanların ortası ayrılarak elde edilen karışım ile doldurulup, kendi suyu ile 5 dakika ateşte veya fırında pişirilir
. 6 SOĞANLI YUMURTA
MALZEMELER 2 Kg. Kuru soğan 8 yumurta 1 tatlı kaşığı karabiber yeterince tuz 3 çorba kaşığı tereyağ YAPILIŞI Ay gibi doğranmış soğanlar tereyağda pembeleşinceye kadar yaklaşık 2 saat kavrulur, diğer tarafta yumurta çırpılıp tuz ilavesi ile kavrulmuş soğanın içine dökülerek yumurtanın kesilmemesi için sürekli karıştırılarak pişmesi sağlanır. Ateşin altı kapatıldıktan sonra karabiber ilave edilip 5 dakika dinlenmeye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder