Pages

Ads 468x60px

24 Ocak 2013 Perşembe

Edirne İli Yemekleri 10

4 MAMZANA
MALZEMELER 1 Kg. kırmızı patlıcan 4-5 domates sarmısak Yeşil sivri biber, 1 demet maydanoz zeytinyağ, limon YAPILIŞI Patlıcanlar ve biberler ateşte közlenip küçük olmayan parçalara dönüştürülür. Domateslerin kabukları soyulup küçük parçalar haline getirilip, içine maydanoz, dövülmüş sarmısak, zeytinyağ ve limon karıştırılarak tümü tekrar karıştırılır.
 5 İMAM BAYILDI
 MALZEMELER 1 Kg. kırmızı patlıcan 4 adet soğan yeteri kadar diş sarmısak 4 adet domates 1 demet maydanoz 3-4 adet yeşil biber YAPILIŞI Patlıcanlar temizlenip şerit halinde soyularak bütün olarak kızartılır. Diğer tarafta ay gibi doğranmış soğan yada kavrulup, domates, yeşil biber ilave edilerek de kavurma işlemi devam edilir. Maydanozu tuz ve karabiberi ilave edilerek karışım tamamlanır. Kızarmış patlıcanların ortası ayrılarak elde edilen karışım ile doldurulup, kendi suyu ile 5 dakika ateşte veya fırında pişirilir
. 6 SOĞANLI YUMURTA
MALZEMELER 2 Kg. Kuru soğan 8 yumurta 1 tatlı kaşığı karabiber yeterince tuz 3 çorba kaşığı tereyağ YAPILIŞI Ay gibi doğranmış soğanlar tereyağda pembeleşinceye kadar yaklaşık 2 saat kavrulur, diğer tarafta yumurta çırpılıp tuz ilavesi ile kavrulmuş soğanın içine dökülerek yumurtanın kesilmemesi için sürekli karıştırılarak pişmesi sağlanır. Ateşin altı kapatıldıktan sonra karabiber ilave edilip 5 dakika dinlenmeye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız