Pages

Ads 468x60px

24 Ocak 2013 Perşembe

Edirne İli Yemekleri 12

 10 PAPAZ YAHNİ
MALZEMELER 2 adet büyük tatlı su balığı 1 kg. kuru soğan 1 kg. domates tuz, karabiber YAPILIŞI Balıklar temizlenip bir kenarda bekletilir. Soğanlar ay gibi ince doğranıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulurken kabuğu soyulmuş domatesler de küçük parçalar halinde ilave edilip bir kaç dakika döndürülür. Tuzu ve karabiberi ilave edilerek brir tepsinin altına bu karışımın yarısı, üzerine balıklar ve tekrar üzerine soğan ve domatesler konup yeteri kadar sıcak su ilavesi ile önceden ısıtılmış fırına verilir.  11 SOĞANLI TAVUK YAHNİ
MALZEMELER 1 Tavuk 4 büyük baş soğan 3 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kadar domates salçası (tercihe göre olmaya bilir de) tuz karabiber YAPILIŞI Tavuk parçalanıp suda az pişirilecek. Soğanlar ay gibi doğranıp margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulacak, haşlanmış tavuk parçaları ile de bir kaç dakika kavrulma işlemi sürdürülüp, az karabiber ilave edilip, üzerine çıkacak kadar sıcak su ile kısık ateşte 10 dakika kadar tavuk ve soğanların dağılmayacak şekilde pişmesi sağlanaca
 12 TAVUK KAVURMASI
 MALZEMELER 1 Tavuk 4 yumurta 4 dilim ekmek (tost ekmeği) 1 çorba kaşığı un bir miktar sıvı yağ, 1 büyük soğan 1 çay kaşığı bal yada şeker 2 çorba kaşığı sirke bir kahve kaşığı tarçın 1 çay kaşığı kurutulmuş öğütülmüş kişniş YAPILIŞI Tavuk parçalanıp öncelikle suda(tuzu ilave edilerek) pişirilecek. Yumurta sarıları ile un karıştırılıp tavuklar bu karışıma batırılıp tavada kızartılacak. Tavukların kızartılmış olduğu tavada ay gibi doğranmış soğanlar kavrulup karışıma bal, sirke, tarçın ve kişniş ilave edilip karıştırılacak. Karışım düz bir kap içine serilip üzerine ekmek dilimleri konup birkaç dakika sosu emmesi sağlanacak. Servis tabağının altına soslu ekmekler, üzerine tavuk etleri ve etlerin üzerine de kalan sostan konularak servis yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız