15 RUMELİ MUSAKKASI
MALZEMELER
1 kg. kırmızı patlıcan
½ kg. yemeklik kabak
½ kg. patates
2-3 baş soğan
½ kg. kıyma
¼ kg. kuzu eti
3-4 adet domates
1 tatlı kaşığı domates/biber salçası
3-4 adet yeşil biber
yarım çay bardağı kırmızı şarap veya bir çorba kaşığı sirke/
koruk suyu, tuz,
3-4 dövülmüş ceviz içi
karabiber,
bir küçük demet maydanoz
2-3 dal taze fesleğen
3 çorba kaşığı un
3,5 su bardağı soğuk sut
1,5 çorba kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Patlıcanlar ve kabak kabukları soyulup (patlıcanlar çizgili ) yuvarlak
ve biraz yüksek boyda kesilip yağda pempeleşinceye kadar kızartılacak.
Patatesler az haşlanıp yuvarlak aynı boyda kesilecek.
Soğanlar ince kıyılıp bitkisel yağ ve az tereyağ ilave edilerek
pempeleşinceye kadar kavrulurken, önce ince kıyılmış yeşil biber ilave
edilip biraz döndürülecek daha sonra kıyma ve çok küçük parçalar haline
getirilmiş et ile kavrulmaya devam edilecek, domates, salça ve tuz da
ilave edilip kavurma işlemi tamamlanacak. Son dakikalarda ince kıyılmış
maydanoz ve fesleğen, ince dövülmüş ceviz içi ilave edilip yeteri kadar
karabiber ile karıştırılıp, yarım bardak kadar şarap/üzümsuyu/sirkesi
konup karıştırılarak kenara alınacak.
Un tereyağında kavrulup süt ilave edilerek çok yumuşak olmayan bir
karışım elde edilecek.
Altı düz bir tencere veya tercihan tepsinin altına patatesler, üzerine
patlıcanlar dizilip bir kat kıymalı, etli karışım üzerine bir kat ince
sütlü karışım döşenip yine bir kat patlıcan ve sütlü karışım, daha sonra
kabaklar ve kıymalı karışım, sütlü karışım ilave edilip fırına
atılacak.
10 dakika kadar orta ısıda bırakılıp, Servise alınacak Üzerine Tane
karabiber, ve tarçın, taze fesleğen ve ince kıyılmış maydanoz (Tercihe
göre pul biber, karabiber olabilir) ile süslenip ikram edilecek.
24 Ocak 2013 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder