20 HÜNKAR BEĞENDİ
MALZEMELER
500 gr kuzu Eti kuşbaşı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik. 1 muskat cevizi rendesi, 1 küçük parça zencefil rendesi
YAPILIŞI
Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavrulacak.
Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları eklenip 3 dakika daha
kavurma işlemi devam ettirilecek. 1 çorba kaşığı sirke, rendelenmiş
domatesler, kekik ve sıcak su, en son da tuz ilave edilerek etler
yumuşayıncaya kadar pişirilecek. Diğer tarafta patlıcanlar ateşte
közlenip kabukları soyulduktan sonra limonlu suda 1-2 dakika bekletilip
suyu süzülecek. Keskin bir bıçak yardımı ile ince kıyılacak. Bir diğer
işlem olarak, tavada eritilen tereyağına 1/1,5 çorba kaşığı un ilave
edilip pempeleşinceye kadar kavrulacak ve sürekli karıştırılarak soğuk
sütü ilave edilerek karışımın koyulaşması sağlanacak. Bu karışımın içine
ince kıyılmış patlıcanlar, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş
muskat cevizi, zencefil rendesi ilave edilerek hızla karıştırılıp servis
tabağına alınacak. Üzerine etler düzgün bir şekilde yerleştirilerek
servis yapılacak.
24 Ocak 2013 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder