21 MAYDANOZLU EKŞİLİ KÖFTE
MALZEMELER
½ kg. taze süt kuzusu kıyması
1-1,5 çay bardağı pirinç
3 yumurta sarısı ( bir tanesi köfte içine bir tanesi terbiyesi için)
2-3 demet maydanoz
bir çorba kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Maydanozlar yıkanarak ince ince kıyılır, 3te 2 si düz bir tepsiye
serilir, diğer taraftan kıyma içine yıkanmış pirinç, bir yumurta sarısı
ve maydanozlar iyice karıştırılarak yoğrulur. Karışımdan küçük
yuvarlaklar halinde köfteler yapılmaya başlanır ve bu arada pişirilecek
tencereye2-3 su bardağı su ve bir çorba kaşığı tereyağ, az tuz konup
ateşin altı yakılır, su kaynamaya başladığı zamanlar yapılan köfteler
birer birer suyun içine bırakılıp birbirine yapışmaması için dağılmaması
da dikkate alınarak karıştırılıp kısık ateşte 15-20 dakika kaynatılır.
Ateşin altı kapatıldıktan sonra diğer bir kapta bir veya tercihe göre
yumurta sarısı ile yarım limon suyu iyice çırpılarak terbiye yapılır.
24 Ocak 2013 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder