24 TAZE SOĞANLI KAPAMA
MALZEMELER
½ Kg. kuzu eti kuşbaşı doğranmış
3-4 demet taze soğan
bir çorba kaşığı tereyağ,
tuz, karabiber, taze nane
YAPILIŞI
Kuzu eti yıkanıp bir bardak (su bardağı) su ilave edilerek pişirilir.
Pişme sonucu bir çorba kaşığı tereyağ ve az tuz ilave edilerek 3-4
dakika kadar tencerede döndürülür. Soğanlar temizlenip ağırlıklı olarak
beyaz kısımları ve az yeşil sapları yaklaşık 2-3 cm boyunda kesilip
etin içine ilave edilip bir iki dakika kadar daha döndürülüp üzerine
çıkacak kadar sıcak su ilave edilip 3-4 dakika kaynatılıp, ocağın altı
kapatıldıktan sonra ince kıyılmış nane karıştırılır. Servis yapılırken
üzerine toz veya tane karabiber ile süslenir.25 ARPACIK SOĞANLI KAPAMA
MALZEMELER ½ Kg. kuzu eti kuşbaşı doğranmış 1/1 kg. arpacık soğan/3-4 demet taze soğan bir çorba kaşığı tereyağ, 5-6 diş kabukları soyulmamış sarmısak (Arpacık soğanlı kapama için) 1 tatlı kaşığı domates salçası (arpacık soğanlı kapama için) tuz, karabiber, taze nane YAPILIŞI Kuzu eti yıkanıp kendi suyunu çekip 5-6 dakika tencerede döndürülür, arpacık soğanlar kabukları soyulup yıkandıktan sonra etin içine karıştırılıp bir çorba kaşığı tereyağ ilavesi ile kısım ateşte karıştırılarak kavrulurken içine bir tatlı kaşığı kadar domates salçası ve 5-6 diş kabukları soyulmamış iyi yıkanmış sarmısaklar da ilave edilerek bir o kadar daha kavrulur, yeteri kadar tuz ilave edilen kavrulmuş MALZEMELERye üzerine çıkacak kadar (MALZEMELERler ile aynı seviyede olacak) sıcak su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Yaklaşık 20-25 dakika kontrollu bir şekilde pişirilir. (Soğanların dağılmaması gerekmektedir). Yemek tabaklarına aktarılan yemeğin üzerine kara biber serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder