Pages

Ads 468x60px

24 Ocak 2013 Perşembe

Edirne İli Yemekleri 26

İRMİK HELVASI 
 MALZEMELER 2 bardak irmik 3 çeyrek bardak margarin 2 bardak şeker 3 su bardağı su Yarım fincan çam fıstığı YAPILIŞI Bir tencereye margarini koyup eritin. Çam fıstığını ve irmigi ilave edin. Fıstıklar pembeleşip irmik kıvamını alıncaya kadar hiç durmadan karışıtırın. Yaklaşık 50 dk. Ocağın kısık olmasna dikkat edin irmik kıvamını bulunca kaynar suyu ilave edin iyice karışıtırın. Toz şekerinide ilave edip bir daha karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dk kadar demlendirin. Sonra tencereyi ateşten alın ve ılınmasını bekleyin. Helvayı iyice karıştırıp servis yapabilirsiniz. 
5 GERDAN TATLISI
 MALZEMELER: Koyun gerdanı 30 adetKaranfil 5-6 adetErik Toz şeker YAPILIŞI Gerdanın yağlarını ayıklayın. Üzerine 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta, sonra kısık ateşte uzun süre kaynatın. Kaynarken üzerindeki köpüğü alın. Kemiğinden ayrılacak kadar iyi piştikten sonra suyunda soğumaya bırakın. Haşlanmış gerdanın etlerini kemiklerinden ayırın. Etler arasında kalan yağ ve sinirleri iyice ayıklayarak lif lif ayırın. Ayıkladığınız etleri büyük bir tencereye koyun. Süzdüğünüz gerdan suyunu etlerin üzerine ilave edin. Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın. Daha sonra ocağın altını kısın. 24 saat suda beklemiş kayısı ve erikleri atın. Tahta kaşıkla karıştırıp yumuşamalarını bekleyin. Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyundan ilave edin. Kayısılar yumuşar gibi olunca 2 çubuk tarçın,5-6 adet karanfil, 1 su bardağı zarından ayıklanıp kavrulmuş badem ve yarım su bardağı kavrulmuş fıstığı ekleyin. 4 su bardağı toz şekeri katın. Karıştırarak eritin ve az şekerle dövdüğünüz damla sakızını ilave edin. Biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. İkram kaplarına alın ve servis yapmadan önce mutlaka ısıtın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız