19 ELBASAN TAVA (TERBİYELİ ET)
MALZEMELER
500 gr Kuzu Eti (kemikli tercihen incik)
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yogurt
3 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Margarin/tereyağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 su bardağı Su
YAPILIŞI
Et yıkandıktan sonra bir su bardağı su ile orta ısılı ateşte yeteri
kadar tuz ilavesi ile pişirilecek. Pişen etler tercihe göre
kemiklerinden ayrılıp bir fırın tepsisine/kabına eşit bir şekilde
serilecek. Diğer tarafta tereyağda az kavrulmuş un; yoğurt, yumurta ile
iyice çırpılacak bu karışıma et suyu da ilave edilip tekrar
karıştırılacak ve bu karışım etlerin üzerine düzgün bir şekilde dökülüp
daha önce ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında üzeri kızarıncaya kadar
bırakılacak. Servis tabağına alınacak yemeğin üzeri karabiber veya
kırmızı pul biber ile süslenebilecek
24 Ocak 2013 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder