17 ZİRVA
Mutancana gibi etli meyveli bir yemek olup, Fatih ve Süleymaniye
İmaretlerinde Edirne'de II. Beyazıt imaretinde Cuma akşamları, ramazan
ve iki bayram akşamları halka dağıtılan bir yemektir.
MALZEMELER
½ kg. kuzu veya tavuk eti
200 gram badem
1 küçük salkım üzüm veya 5-6 adet büyük kuru üzüm,
1 çorba kaşığı bal
5 hurma,
10 kuru kayısı
2 incir
1 çorba kaşığı nişasta
3-4 siyah erik
haşhaş tohumu,
safran
YAPILIŞI
Etler yarım çay bardağı su ilave edilip ateşin üzerine konulacak, rengi
değişince bir su bardağı sıcak su ve tuzu ilave edilerek pişmesi
sağlanacak. Ayrı bir kapta su içinde eritilmiş nişasta, ısıtılmış bal,
soyulmuş ve az haşlanmış badem, ince doğranmış az haşlanmış kıyısı,
soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış üzüm, doğranmış hurma, soyulmuş erik
ve safranı nişasta ile birlikte ete katıp ateşin üstünde yoğunlaşıncaya
kadar karıştırılacak. Ateşten alınıp üzerine haşhaş tohumu serpilip 10
dakika dinlendirilerek. Servise alınacak.
24 Ocak 2013 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder