Pages

Ads 468x60px

24 Ocak 2013 Perşembe

Edirne İli Yemekleri 28

9 AŞURE
 MALZEMELER ½ Kg. aşurelik bulgur, 250 gr. kuru fasulye 250 gr. nohut 200 gram incir 100 gram kayısı kurusu 250 gr. kuru uzum 2 kg. şeker YAPILIŞI Aşurelik bulgur, kuru fasulye, nohut akşamdan su içine bırakılıp sabaha kadar kabarması sağlanır. Kabardıktan sonra bir süre ayrı ayrı haşlanıp, önce bulgur bol su ile tekrar kaynamaya alınır. 1 -1,5 saat kaynayıp iyice yumuşadıktan sonra fasulye ve nohutu ilave edilip bir süre daha kaynatılıp, şekeri ilave edilir. Diğer tarafta incir, kayısı kurusu ve kuru üzüm ayrı ayrı su içinde kaynatılıp yumuşamaları sağlanır. Aşurenin pişmesinden 5-6 dakika önce meyveler de ilave edilip ateşin altı kapatılır. Sıcak olarak kaplara alınıp, üzerine kuş üzümü, ceviz ve fıstık ilavesi ile ikram edilir. 
 EDİRNE İLİ HAMUR YEMEKLERİ
edirne ili hamur yemekleri
 ISPANAK MÜCVER
 MALZEMELER 1 KG. Ispanak 2 baş soğan 3 yumurta 1 çorba kaşığı un 1 kabartma tozu tuz, karabiber YAPILIŞI Ispanaklar temizlenip yıkandıktan sonra 10 dakika sıcak suda bekletilip yumuşaması sağlanır, ince kıyılmış soğanlar ile 5-6 dakika sıvı yağ ilave edilerek kavrulur. Karışım soğuduktan sonra yumurta, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu ilave edilerek yumuşak bir karışım elde edilir. Kaşıkla kızgın yağa dökülerek kızartılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız