9 AŞURE
MALZEMELER
½ Kg. aşurelik bulgur,
250 gr. kuru fasulye
250 gr. nohut
200 gram incir
100 gram kayısı kurusu
250 gr. kuru uzum
2 kg. şeker
YAPILIŞI
Aşurelik bulgur, kuru fasulye, nohut akşamdan su içine bırakılıp sabaha
kadar kabarması sağlanır. Kabardıktan sonra bir süre ayrı ayrı haşlanıp,
önce bulgur bol su ile tekrar kaynamaya alınır. 1 -1,5 saat kaynayıp
iyice yumuşadıktan sonra fasulye ve nohutu ilave edilip bir süre daha
kaynatılıp, şekeri ilave edilir. Diğer tarafta incir, kayısı kurusu ve
kuru üzüm ayrı ayrı su içinde kaynatılıp yumuşamaları sağlanır. Aşurenin
pişmesinden 5-6 dakika önce meyveler de ilave edilip ateşin altı
kapatılır. Sıcak olarak kaplara alınıp, üzerine kuş üzümü, ceviz ve
fıstık ilavesi ile ikram edilir.
EDİRNE İLİ HAMUR YEMEKLERİ
edirne ili hamur yemekleri
edirne ili hamur yemekleri
ISPANAK MÜCVER
MALZEMELER
1 KG. Ispanak
2 baş soğan
3 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 kabartma tozu
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Ispanaklar temizlenip yıkandıktan sonra 10 dakika sıcak suda bekletilip
yumuşaması sağlanır, ince kıyılmış soğanlar ile 5-6 dakika sıvı yağ
ilave edilerek kavrulur. Karışım soğuduktan sonra yumurta, un, tuz,
karabiber ve kabartma tozu ilave edilerek yumuşak bir karışım elde
edilir. Kaşıkla kızgın yağa dökülerek kızartılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder