EDİRNE İLİ TATLILAR
edirne ili tatlılar
ZERDE
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
9 bardak su
2 gr. safran
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı gül suyu
5 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Soğuk suyun içine yıkanmış pirinçler atılıp kaynamaya bırakılır.
Yaklaşık 40 dakika kadar kaynatılıp pirinçler pişip helmelenmeye
başlayınca şekeri ilave edilip 4-5 dakika kadar daha kaynatılıp ateşten
indirilmezden 2 dakika önce sıcak su içinde eritilmiş safran ve
zerdeçal, gülsuyu da karıştırılıp ateşin altı kapatılıp, sıcakken
kaplara alınır. Üzerine kavrulmuş fıstık ve kuş üzümü ilave edilerek
servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder