7 TAZE FASULYE
MALZEMELER
1 Kg taze fasulye
3 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 domates
tuz
YAPILIŞI
İnce kıyılmış soğan az kavrulup, domatesleri de ilave edilir.
Temizlenmiş fasulyeler tencerenin altına konup, üzerine soğan, domates
karışımı ilave edilip, tuz ilavesi ile kendi suyu ile pişmeye bırakılır.
8 KAPUSKAMALZEMELER 1 orta boy lahana turşusu 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı sıvı yağ tuz 1 su bardağı sıcak su YAPILIŞI Turşu lahanalar ince kıyılarak suyu sıkılır., sıvı yağ ilave edilerek 30 dakika kadar kavrulup suyu ilave edilip 15 dakika kadar lahanaların pişmesi sağlanır. Yumuşamaya başlayınca pirinç ilave edilip, pirinçler kabarıncaya kadar ateşte bırakılır. Üzerine kırmızı biber ile servis yapılır.
9 LAHANA SARMA
MALZEMELER 1 orta boy beyaz lahana 1 kg. kuzu eti 3 baş soğan 3 çorba kaşığı tereyağ 2-3 adet kırmızı başak biberi YAPILIŞI Lahana küçük parçalar halinde kıyılıp tencereye yerleştirilir. İnce kıyılmış soğanlar lahanaların üzerine ve soğanların üzerine de yıkanmış etler ve tuz, kırmızı biberler ve parça parça tereyağlar konularak tencere ateşin üzerine konup, yarım çay bardağı kadar su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 1 saat süreyle orta ısılı ateşte lahanaların ve etlerin pişmesi sağlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder