Pages

Ads 468x60px

24 Ocak 2013 Perşembe

Edirne İli Yemekleri 25

 2 SÜTLAÇ
 MALZEMELER 2 Kg. süt 3 su bardağı pirinç 1 kg. şeker 3-4 damla sakızı YAPILIŞI Pirinçler yıkanıp 4-5 su bardağı su ilave edilerek ayrı bir kapta pişmesi sağlanır. Suyunu çekip yumuşamaya başlaması ile diğer tarafta kaynayan sütün içine katılıp 20 dakika daha kaynatılıp şekeri ilave edilip kaynatılmaya devam edilir. Dövülmüş damla sakızı ilavesi ile de 5 dakika kadar kaynatılıp, sıcak olarak kaselere dökülür. Üzerine tarçın ilave edilerek ikram edilir 
3 SEPET HURMASI
 MALZEMELER 1 yemek kaşığı tereyağ 2 su bardağı su 2 su bardağı un 1 fiske tuz 1 -2 yumurta Şerbet İçin 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker YAPILIŞI Su içine yağ konup kaynamaya başlayınca un ve tuz ilave edilip karıştırılarak pişirilir. Tencereye altı yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilince bir tepsiye çıkartılıp soğumaya bırakılıp, ılık bir halde iken içine yumurta kırılıp hamura yedirilir. Elde edilen hamur eşit küçük parçalara ayrılarak bir sepet kenarında şekil verdilerek kızgın yağda pempeleşinceye kadar kızartılıp, tavadan çıkartıldığı gibi soğuk şerbetin içine atılır. En az Yarım saat kadar şerbetin içinde kalmalıdır.Servis yapılırken üzerine kaymak, veya badem ceviz içi ile süslenir. 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız