2 SÜTLAÇ
MALZEMELER
2 Kg. süt
3 su bardağı pirinç
1 kg. şeker
3-4 damla sakızı
YAPILIŞI
Pirinçler yıkanıp 4-5 su bardağı su ilave edilerek ayrı bir kapta
pişmesi sağlanır. Suyunu çekip yumuşamaya başlaması ile diğer tarafta
kaynayan sütün içine katılıp 20 dakika daha kaynatılıp şekeri ilave
edilip kaynatılmaya devam edilir. Dövülmüş damla sakızı ilavesi ile de 5
dakika kadar kaynatılıp, sıcak olarak kaselere dökülür. Üzerine tarçın
ilave edilerek ikram edilir
3 SEPET HURMASI
MALZEMELER
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı su
2 su bardağı un
1 fiske tuz
1 -2 yumurta
Şerbet İçin
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Su içine yağ konup kaynamaya başlayınca un ve tuz ilave edilip
karıştırılarak pişirilir. Tencereye altı yapışmayacak şekilde yumuşak
bir hamur elde edilince bir tepsiye çıkartılıp soğumaya bırakılıp, ılık
bir halde iken içine yumurta kırılıp hamura yedirilir. Elde edilen hamur
eşit küçük parçalara ayrılarak bir sepet kenarında şekil verdilerek
kızgın yağda pempeleşinceye kadar kızartılıp, tavadan çıkartıldığı gibi
soğuk şerbetin içine atılır. En az Yarım saat kadar şerbetin içinde
kalmalıdır.Servis yapılırken üzerine kaymak, veya badem ceviz içi ile
süslenir.
4
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder