Pages

Ads 468x60px

24 Ocak 2013 Perşembe

Edirne İli Yemekleri 9

2 KADINBUDU KÖFTE

 MALZEMELER 500 gr kıyma 1 baş soğan 1 çay bardağı pirinç 3 yumurta Sıvıyağ Karabiber tuz YAPILIŞI 1 kaşık yağda soğanı ve kıymanın yarısını kavrulup ılıtılacak, haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kalan çiğ kıymayı da ekleyip 1 yumurta kırarak iyice yoğrulacak hazırlanan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yassı köfteler yapılacak, çırpılmış yumurtaya bulanıp yağda kızartılacak.
 3 KARNIYARIK
 MALZEMELER 1 Kg. kırmızı patlıcan 1 kg. kıyma 2 baş soğan 2 domates 3-4 yeşil biber, 1 demet maydanoz tuz, karabiber, YAPILIŞI Patlıcanlar temizlenip şerit halinde soyulup bütün olarak yağda kızartılır. Diğer taraftan ince kıyılmış soğan kavrularak kıyma ilave edilip kavurma işlemi devam eder, buna küçük doğranmış domatesler, biberler, de ilave edilip kavurma işlemi tamamlanıp, maydanoz, tuz ve karabiber karışımı ile iç hazırlanır. Patlıcanların ortası açılıp bu karışım ile doldurulup kendi suyu ile orta ateşte veya fırında 5-10 dakika daha pişmesi sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız