Pages

Ads 468x60px

24 Ocak 2013 Perşembe

Edirne İli Yemekleri 29

2 KABAK MÜVCER

 MALZEMELER 1 Kg. yeşil kabak 2 baş soğan 3 yumurta, 1 çorba kaşığı un 1 kabartma tozu tuz, karabiber YAPILIŞI Kabaklar ve soğan soyulup rendelenir, içine yumurtalar, un, kabartma tozu, tuz ve karabiber ilave edilip yumuşak bir iç elde edilir. Ateşteki kızgın yağ içinie kaşık ile dökülüp üzeri bastırılır altı ve üstünün kızarması sağlanır. 
3 AKITMA
 MALZEMELER 1 kg. un 1 kg. süt 2 yumurta 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket yaş maya YAPILIŞI Unun içine ılık süt, yumurta, şeker, tuz ve ıslatılıp az kabarmaya başlayan maya karıştırılıp boza kıvamında olacak şekilde mikserden geçirilerek mayalanmaya bırakılır. Hamur kabarınca tercihen toprak tava ve odun ateşli ocakta veya yağsız tava kızdırılıp istenilen ölçüde ortasına dökülüp yayılması sağlanır. Üzeri delikli olacak şekilde kısık ateşte altı hafif pembeleşinceye kadar bekletilip, sıcakken üzerine tereyağ sürülüp servis edilir.
 4 BULGURLU KOL BÖREĞİ
 MALZEMELER 2 Kg. un 1 kg. pilavlık bulgur 1 kg. yağlı koyun peyniri 5 yumurta, tuz, 1 çorba kaşığı sıvı yağ YAPILIŞI Yumurta, tuz ve sıvı yağ ile az yumuşak bir hamur hazırlanıp 15 dakika dinlendirilir. Diğer tarafta bulgur haşlanıp soğuduktan sonra içine peynir ve 3 yumurta ilave edilerek iyice karıştırılır. İnce büyük yufkalar açılıp ikiye ayrılır. Hazırlanan bulgurlu iç yufkanın düz tarafına şerit halinde döşenip kıvrılıp rulo haline getirilir. Altı yağlanmış tepsiye ortasından başlayacak şekilde yuvarlak olarak döşenip üzerine yumurtanın sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika altı ve üstü kızaracak şekilde pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız