Pages

Ads 468x60px

24 Ocak 2013 Perşembe

Edirne İli Yemekleri 13

13 PİYAZİYE (SOĞAN DOLMASI)
MALZEMELER 250 gr.kıyma 200 gr. kuşbaşı et 1 çay bardağı pirinç 5 büyük boy soğan 1 limon suyu 2 çorba kaşığı margarin tuz karabiber YAPILIŞI Küçük kuşbaşı doğranmış etler yarım çay bardağı kadar su ile pişirilip yağda çevrilecek.4 tane soğanın kabukları soyulup kabuktan sonraki iki kat kalıncaya kadar içleri boşaltılacak. Boşaltılan içlerden iki tanesi ince kıyılıp, önceden ıslatılmış pirinç, kıyma, tuz ve karabiberi ve 1 limon suyu ile karıştırılarak iç hazırlanacak. Hazırlanan iç soğanların içine doldurulup, küçük bir tepsiye altına yuvarlak dilimler halinde kesilmiş soğan yerleştirilip üzerine doldurulmuş soğanlar bunların üzerine de pişmiş etler ve onun üzerine de kalan soğanları yerleştirip bir miktar su ile fırına konulup kontrollu pişmesi sağlanacak. Servis yapılırken üzerine karabiber tercihe göre kuru nane ile süslenebilir.
 14 ELMA DOLMA
MALZEMELER 4 Adet yeşil büyük elma 250 gr. kıyma 200 gram kuşbaşı et 1 küçük baş soğan 1 küçük domates rendesi 1 çay bardağı pirinç 1,5 çorba kaşığı tereyağ/margarin yarım çay kaşığı yada bir dal tarhun yoksa 1 çay kaşığı sumak 3 kuru kayısı, 2 çorba kaşığı kıyılmış badem 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık tuz karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağ kaynamış üzüm suyu YAPILIŞI Öncelikle etler ince satır kıyma gibi kıyılıp bir iki çorba kaşığı su ilave edilip suyunu çekince bir kaşık margarin yağ ile kavrulacak. İnce kıyılmış badem ve kuru kayısı ve üzerine kaynamış üzüm suyu ilave edilerek az pişirilecek. Diğer taraftan ince kıyılmış bir küçük baş soğan domates, dolmalık fıstık, pirinç, pempeleşinceye kadar kavrulacak,tuz ve karabiber ilave edilip kıyması katılıp bir bardak su ile az pişirilerek soğuduktan içi oyulmuş elmaların içine doldurularak. Tencerenin altına et, badem ve kuru kayısı karışımı konup üzerine doldurulmuş elmalar konup bir bardak sıcak su ilave edilerek çok kısık ateşte pişmeye bırakılacak. Elmalar da suyunu bırakacak olup, suyunu çekinceye kadar elmalar dağılmayacak şekilde kontrollerinin yapılması ile pişmesi sağlanacak. Tercihen tepsiye dizilip fırında pişirilmesidir. Üzerine öğütülmüş ceviz serpilip dinlenmeye bırakılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız